Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του dielupe.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα...

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις & Εκθέσεις

Σάββατο, 6.4.2019: Goethe Institut Athen, 10.00-17.00 Vorsprung durch Deutsch - Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά
Εκδήλωση για καθηγητές Γερμανικών και άλλων ειδικοτήτων, για μαθητές Γερμανικών, φοιτητές και γονείς. 
11.15, Αίθουσα 204 : Παρουσίαση του εκδοτικού μας οίκου με θέμα Keine Angst vor dem Hörverstehen! Bettina Grentz 

_____

Σάββατο, 13.4.2019 Σύλλογος Ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ. Ιωαννίνων, 10.00-16.00 Έκθεση Βιβλίου, Ξενοδοχείο DU LAC, Αίθουσα Πανδώρα Γ'


____


Νέα μορφή εξέτασης του Goethe-Zertifikat B2

Aγαπητοί συνάδερφοι, αγαπητοί φίλοι του Εκδοτικού Οίκου Deutsch durch die Lupe!

Με αφορμή τη νέα εξέταση Goethe-Zertifikat B2 που θα ισχύσει από 1/1/2019πολλοί συνάδελφοι απευθύνθηκαν σε εμάς έχοντας απορίες και προβληματισμούς σχετικά με την προσαρμογή των διδακτικών σειρών στη νέα αυτή εξέταση. Έχοντας μελετήσει ενδελεχώς τις αλλαγές θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σχετικά με αυτούς τους προβληματισμούς:  Οι αλλαγές της εξέτασης Goethe-Zertifikat B2 αφορούν στην μορφή εξέτασης και στον τρόπο διεξαγωγής. Ο βαθμός δυσκολίας των κειμένων δεν έχει αλλάξει, αφού το επίπεδο παραμένει ίδιο, όπως ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς. Συνεπώς οι υπάρχουσες διδακτικές σειρές είναι το ίδιο κατάλληλες όπως και πριν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε διδακτική σειρά, που μέχρι τώρα πληρούσε τις απαιτήσεις του επιπέδου Β2, ως προς τον βαθμό δυσκολίας και τη θεματολογία. Ο καθηγητής θα επενδύσει μόνο σε ένα νέο βιβλίο τεστ για την τελική προετοιμασία και εξάσκηση του μαθητή του στην νέα μορφή της εξέτασης.

Όπως σε κάθε αλλαγή, ανταποκριθήκαμε και αυτή τη φορά άμεσα και εργαζόμαστε για την έκδοση του νέου μας βιβλίου (Testbuch) για το Goethe-Zertifikat B2. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο 2018, οπότε και θα έχετε τον χρόνο να προετοιμάσετε τους μαθητές σας για τις πρώτες εξετάσεις με τη νέα μορφή τον Ιανουάριο 2019. Το βιβλίο θα αποτελείται από:

Kursbuch 10 Modelltests
Lehrerhandbuch & Mp3-CD
Glossar


Έγκριση βιβλίων από το Υπουργείο Παιδείας

- Έγκριση καταλόγου κατάλληλων βιβλίων Γερμανικής Γλώσσας για τις Ε´ και ΣΤ´ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου

Σύμφωνα με την αριθμ. Φ52/137798/Δ1 Εγκύκλιο - με ημερομηνία 18-8-2017 - του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εγκρίθηκαν τα βιβλία Schulbus A & Schulbus B για τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ως πρώτη επιλέξιμη διδακτική σειρά  για το σχολικό έτος 2017-2018:


Schulbus Α Ε’ τάξη

Schulbus B ΣΤ΄ τάξη


- Έγκριση ελεύθερων βοηθημάτων Γερμανικής Γλώσσας για το Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2017-2018
Σύμφωνα με την αριθμ. 150025/Δ2 Εγκύκλιο - με ημερομηνία 11-09-2017 - του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (για περισσότερες πληροφορίες και ειδικές τιμές πατήστε εδώ: Εγκύκλιος, σελ. 5) εγκρίθηκαν τα βιβλία μας Profi A1&Α2 και Mein Fit in Deutsch A2 για το σχολικό έτος 2017-2018. Στους καταλόγους των εγκεκριμένων βιβλίων των προηγούμενων ετών θα βρείτε επίσης όλα τα ήδη εγκεκριμένα μας βιβλία.


_________________________________________________________________


Εκδηλώσεις